IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
13:26 | 18 септември 2014
Обновен: 23:35 | 23 март 2024

Петима ДС агенти изскочиха от кандидатдепутатските листи във Варна

Петима ДС агенти изскочиха от кандидатдепутатските листи във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Петима ДС агенти изскочиха от кандидатдепутатските листи във Варна

Петима кандидат-депутати от Варна са били съпричастни към бившата ДС. Те са представители на АБВ, “Нова алтернатива”, Партия на зелените и БСП лява България.
Кандидатът на АБВ и председател на Общинския съвет в Аврен Марин Черкезов е бил щатен служител на комунистическите тайни служби.
Водачът на листата на Партия на зелените Александър Сурталов е вербуван през 1986 г. и е снет от отчет 4 години по-късно. Сурталов е бивш заместник-председател на ДПС Добрич и кмет на шабленското село Крапец, като през 2009 г. подава оставка.
На 4-то място в листата на Партия на зелените е Мемиш Мустафов. Той е бил вербуван през 1973 г., като няма данни кога е снет от отчет. Мустафов е бивш лидер на организацията на ДСП в Каварна, бил е и два мандата общински съветник.
27-ият в листата на БСП лява България Нешо Нешев пък е бил съдържател на явочна квартира с псведонима Хоризонт. Вербуван е през 1976 г.
Кандидатът за депутат на „Нова алтернатива” Йордан Михтиев е регистриран в ДС през 1987 г. Бивш кмет на Горна Оряховица (2007-2011 г.).

Коментари

Новини Варна