Варна 15°
fallback
Политика
14:03 | 22 май 2015
Обновен: 12:25 | 27 април 2024

2,56 за бившия шеф на варненската полиция

Оценката даде вътрешният министър Румяна Бъчварова

По материала работи: Златина Добрева

Оценка 2,56 по шестобалната система постави вътрешният министър Румяна Бъчварова на бившия началник на областната дирекция на МВР във Варна Николай Калчев, който заедно със заместника си и шефа на "Охранителна полиция" подаде рапорт за напускане и пенсиониране през април.

Местата им бяха заети от екип от СДВР, заради което депутатът от БСП Красимир Янков предупреди, че има известни рискове, което не е добре предвид на предстоящия активен летен сезон.

Според Бъчварова обаче те работят във Варна вече месец, така че едва ли ще има проблеми с овладяването на престъпността през туристическия сезон.

Резултатите на областната дирекция, в периода, в който е ръководена от Калчев, са я нареждали на последното място от общо 28 дирекции в страната.

По всички линии има най-лошите оценки, обясни вътрешният министър.

Тя добави, че задачите пред новото ръководство в краткосрочен план са обезпечаване на предстоящия сезон, а в по дългосрочен -  справяне с криминалната обстановка там.

„Явно е, че са закъснели тези смени, след като в МВР е имало информация за оценка на досегашното ръководство, защото предстои активен сезон и концентрация на криминогенни фактори, които се дислоцират и от вътрешността на страната“, коментира Янков.

Въпреки това той смята, че може би е по-редно новият екип да заработи след края на сезона, защото сега има риск дали ще се справи заради непознаването на региона и криминалния контингент.

Има опасност да не се сработи с екипа в дирекцията, смята Янков. dnes.bg

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback