IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
12:25 | 16 януари 2016
Обновен: 01:29 | 25 април 2024

Яне Янев пратил есемеса на премиера

Това съобщение съм го изпрати като форма на превенция, твърди лидерът на РЗС

По материала работи: Борис Проданов
Яне Янев пратил есемеса на премиера

Лидерът на РЗС Яне Янев е човекът, изпратил на премиера Бойко Борисов есемеса, че Висшия съдебен съвет (ВСС) иска да го изслуша отново по казуса със съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова, съобщава благоевградският вестник "Струма".


"Да, аз изпратих есемеса. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпрати като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система. Като съветник на г-н премиера държа да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството", потвърдил е Янев пред изданието, без да уточнява откъде сам знае за плановете на ВСС.


В четвъртък председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов съобщи по време на заседанието на съвета, че е получил есемес от премиера с текст "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме." Последва прекъсване на заседанието, на което се обсъждаше прекратяване на проверката по записите между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, Румяна Ченалова и неизвестен мъж. Скоро след като Панов огласи съдържанието на съобщението, на заседанието дойде и самият Борисов.


В кулоарите на парламента вчера той заяви, че е получил съобщението от свой съветник, а не от член на ВСС (въпреки граматическата формулировка, която подсказва, че съобщението е адресирано до самия премиер) и добави, че "С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация".

Коментари

Новини Варна