IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Културен афиш
15:00 | 2 август 2021
Обновен: 17:09 | 28 март 2024

34 филма участват в Международния фестивал „Карантината“

Седмото издание на феста ще се проведе от 3-ти до 7-ми август

По материала работи: Слав Велев
34 филма участват в Международния фестивал „Карантината“

Седмото издание на Международния фестивал за късометражни филми "Карантината“ ще се проведе от 3-ти до 7-ми август от 20 ч. на плажа пред рибарското селище в кв. „Аспарухово“. Организатор на събитието е школа "Дедал", а то се осъществява и с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ към Община Варна.

По време на петте фестивални вечери зрителите ще могат да видят 34 късометражни филма от 17 държави в жанровете игрален, документален, анимация, експериментално кино. Преди това организаторите обещават музика на живо - съвременен джаз, изпълнен от български музиканти. В условията на Covid-19 са взети всички необходими мерки за безопасното провеждане на фестивала - столовете ще бъдат разположени на необходимата дистанция един от друг, ще бъдат осигурени дезинфектанти на ключови места във фестивалната зона, ще се избягват струпвания на големи групи от хора.

За удобство на почитателите на късометражното кино е осигурен безплатен транспорт. Той ще се движи по следния график:
От Варна за Карантината - час на тръгване 18:30 ч. и 20:00 часа, сборният пункт е пред школа "Дедал" Варна (сградата на стоматологията).
От Карантината за Варна - час на тръгване 22:30 и 23:30 часа

Пълната програма за фестивала тук

Коментари

Новини Варна