IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Културен афиш
17:00 | 18 март 2022
Обновен: 17:15 | 14 май 2024

Редят антивоенна изложба във Варна

Откриването е на 25 март от 18,00 ч. в "РеБонкърс"

По материала работи: Слав Велев
Редят антивоенна изложба във Варна

След успешно проведената споделена вечеря с бежанци, варненската съвременна общност и пространство "РеБонкърс" се обединиха в първата у нас антивоенна изложба, провокирана от събитията в Украйна. Откриването ще се състои на 25 март от 18,00 ч., съобщават организаторите.

Каква е позицията на артистите относно войната в Украйна? Каква е значението на творческия глас по време на конфликт? Такива въпроси задава на публиката антивоенната изложба.

Представените 17 автори от съвременната варненска сцена в многогласен хор изразяват своят протест и позиция спрямо случващото се на отсрещния бряг на морето. Отвъд хоризонта изгрява слънцето, но в последните седмици всички гледаме на там с тревога.

Докато всеки преживява войната по своему, както е и видно от различните медии в изложбата, всички сме обединени против насилието и страданието.

Като членове на “привилегирована генерация”, отраснала без помен от война и без страх от ядрени ракети, събитията в Украйна разклащат самите основни на чувството ни за сигурност. Като артисти, ние сме безсилни срещу куршумите, но присъствени и въздействащи в културното пространство. Чувстваме се длъжни в контекста на военни действия да изпълваме етъра с послание за мир. И така, това не е изложба за войната, а против нея.


Събитието е продукт на колективна организация на група съвременни артисти, а в изложбата са включени следните участници:

Ваня АНДРЕЕВА

Виктория ГЕОРГИЕВА - THE MOUSE

Ралица ГЕРАСИМОВА

Мишел ДЕВОР

София ДИМОВА

Драго ДОЧЕВ

Асен ИВАНОВ

Ефросина ПЕНЕВА

Виктория РАЮ

Виктор ПЕТКОВ

Искра ПРОДАНОВА

Мария КАЗАКОВА

Калоян ИЛИЕВ - КОКИМОТО

Антония КОЛЕВА - НИТРА

Радослав РАДОСЛАВОВ

Ефросина СТОЙЧЕВА

Петър ЧИНОВСКИ

Коментари

Новини Варна