IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Културен афиш
17:00 | 4 май 2023
Обновен: 06:26 | 25 април 2024

"Забулен в облаци" - Давид Карапетян реди изложба в галерия "Графит"

Откриването е в сряда (10.05) от 18:30 часа

По материала работи: Слав Велев
"Забулен в облаци" - Давид Карапетян реди изложба в галерия "Графит"

„Имат ли обща почва за разговор дигиталните техники с тези на добре познатите ни четки, бои и платна. На този въпрос се опитва да намери отговор от последните няколко години Давит Карапетян – художник и графичен дизайнер, който за първи път ще представи пред публика своите визуални експерименти във варненската галерия "Графит".

За изработката на творбите, Давит използва най-различни инструменти като моливи, акрил, пастели, фотография, дигитален колаж и 3D генерирани изображения.

Идеята на целия процес е да се използват по такъв начин тези елементи, че да започнат да говорят помежду си и да се получи нещо ново като краен резултат.

В колекцията от картини съставяща “Забулен в облаци” главният мотив е природата и по-конкретно емоционалният поглед към нея и нейните поетични изразявания. Освен природата навън, ще се засегне и природата в нас, представена чрез архетипни образи, както креативни, така и деструктивни.“

Откриването е в сряда (10.05) от 18:30 часа.

Коментари

Новини Варна