IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Културен афиш
15:20 | 7 юни 2023
Обновен: 17:42 | 29 април 2024

Галерия „Графит“ във Варна представя изложба на художника Веселин Куртев

Заглавието й е „VOLUME“

По материала работи: Ставри Таргов
Галерия „Графит“ във Варна представя изложба на художника Веселин Куртев

Галерия „Графит“ има удоволствието да представи изложбата на художника Веселин Куртев под заглавие „VOLUME“. Пригответе се да бъдете завладени от вълшебството на Веселин Куртев и да се потопите в света на неговите вълнуващи творби.

Откриването на изложбата е на 8 юни 2023 г. от 18:30 часа, в галерия „Графит“. Тя ще продължи до 24.06.2023 г. Нека заедно се потопим в света на изкуството и да открием вдъхновение в „VOLUME“.

Веселин Куртев споделя за картините си: „Картините ми са посветени на поетичното и лиричното в нашите взаимоотношения. Духовността като висше състояние на личността, ценното и истинското в нашия живот.

Човек или е такъв или любовта го прави такъв. Непреходни, вечни и чувствени състояния на духа!! Пресъздаването им от страна на артиста е мисия благословена от “Твореца”!!!

Веселин Куртев повече от 20 години живее и работи в САЩ, където има своя галерия. В нея излагат своите картини и много талантливи българи.

Завършил Художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 завършва специалност „Живопис“ във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет.

От 1989 до 2002 г. Веселин Куртев е работил в Националното училище за сценография в Пловдив. През 2002 г. той се мести в САЩ, където през 2006 г. открива Художествената галерия „Алфа“ в Ню Брънсуик, Ню Джърси.

Произведенията на Веселин Куртев са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, сред които от България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.

Коментари

Новини Варна