Варна 12°
fallback
Културен афиш
15:20 | 7 юни 2023
Обновен: 01:42 | 17 май 2024

Галерия „Графит“ във Варна представя изложба на художника Веселин Куртев

Заглавието й е „VOLUME“

По материала работи: Ставри Таргов

Галерия „Графит“ има удоволствието да представи изложбата на художника Веселин Куртев под заглавие „VOLUME“. Пригответе се да бъдете завладени от вълшебството на Веселин Куртев и да се потопите в света на неговите вълнуващи творби.

Откриването на изложбата е на 8 юни 2023 г. от 18:30 часа, в галерия „Графит“. Тя ще продължи до 24.06.2023 г. Нека заедно се потопим в света на изкуството и да открием вдъхновение в „VOLUME“.

Веселин Куртев споделя за картините си: „Картините ми са посветени на поетичното и лиричното в нашите взаимоотношения. Духовността като висше състояние на личността, ценното и истинското в нашия живот.

Човек или е такъв или любовта го прави такъв. Непреходни, вечни и чувствени състояния на духа!! Пресъздаването им от страна на артиста е мисия благословена от “Твореца”!!!

Веселин Куртев повече от 20 години живее и работи в САЩ, където има своя галерия. В нея излагат своите картини и много талантливи българи.

Завършил Художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 завършва специалност „Живопис“ във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет.

От 1989 до 2002 г. Веселин Куртев е работил в Националното училище за сценография в Пловдив. През 2002 г. той се мести в САЩ, където през 2006 г. открива Художествената галерия „Алфа“ в Ню Брънсуик, Ню Джърси.

Произведенията на Веселин Куртев са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, сред които от България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна изложба галерия графит веселин куртев
0 коментара
fallback
fallback