IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Културен афиш
11:00 | 23 юни 2023
Обновен: 06:05 | 13 май 2024

Галерия "Графит" представя “Млади надежди” 3-о издание

Откриването е на 28.06.2023 (сряда) от 18:30 ч.

По материала работи: Ставри Таргов
Галерия "Графит" представя “Млади надежди” 3-о издание

Галерия Графит представя третото издание на изложбата „Млади надежди“. Тази изключителна изложба е посветена на талантливите ученици от 7 до 11 клас от Националното училище по изкуство „Добри Христов“.

Събитието ще се проведе на 28 юни 2023 г. (сряда) от 18:30 часа и ще продължи до 12 юли 2023 г.

В тази експозиция ще намерите богато разнообразие от изкуство, обхващащо живопис, графика, скулптура и компютърни творби, както и рисунки.

Разнообразието на жанровете е тясно свързано с програмите, по които учениците се обучават в Националното училище по изкуство. Голяма част от творбите пресъздават светове, които са близки и разбираеми за всеки от нас – портрети на приятели и близки хора, автопортрети, натюрморти, а също така се представят и светът на природата – морета, птици, животни и цветя.

Пленерните пейзажи, включени в изложбата и създадени по време на производствените практики и пленери, са заредени със светлина, въздух, ярък колорит и настроението, което различните сезони носят със себе си.

Младите автори представят своите умения и експериментален дух чрез множество разнообразни техники. Те майсторят с маслени бои, акрил, темпера, акварел, линогравюра – както черно-бяла, така и цветна, монотипия, бронз, гипс, туш, молив, креда и въглен.

Изложбата „Млади надежди“ е възможност да се потопите във вълнуващия свят на младите автори и да се възхитите на тяхната творческа енергия и талант. Тя е възможност да се запознаете с нови имена, които носят свежа перспектива в света на изкуството.

Екипът на галерия "Графит" изразява искрена благодарност към Община Варна и Фонд Култура, които с финансовата си подкрепа направиха тази изложба възможна.

 

Коментари

Новини Варна