IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Културен афиш
16:45 | 29 юни 2023
Обновен: 07:16 | 27 април 2024

Канят варненци и гостите на града на безплатен соул и джаз концерт

На 30 юни фестивалът “Август в изкуството” отваря Музикален салон с вход свободен в Градската художествена галерия на Варна

По материала работи: Слав Велев
Канят варненци и гостите на града на безплатен соул и джаз концерт

Традиционният за фестивала на визуалните изкуства “Август в изкуството” Музикален салон ще събере артистичната общност на 30 юни от 19:00 в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна. Нео соул и джаз музика ще поднесат на меломаните Вихрен Урумов, Христина Ралева и Атанас Кателиев.

Христина Ралева, популярна от участията си в тв формати и като ръководител на музикална школа “Студио 9” признава по време на репетиции за концерта:

“Изключително удоволствие е за нас да споделим музиката в тази истински творческа атмосфера в Градската галерия сред експонираните впечатляващи произведения на участниците във фестивала “Август в изкуството”. Вярвам, че обменът на творчески вдъхновения между визуалното и музикалното певческо изкуство ще допринесе за още по-пълноценното преживяване на нашата публика.

Ние ще настроим посетителите още преди началото на изпълненията ни, като им дадем възможността да чуят музика на винилов носител - оригинални грамофонни плочи. Ще започнем заедно с Атанас Кателиев с една красива версия на песен на Стиви Уондър, а след това ще поднесем нови аранжименти с джаз звучене на песни на легендарни изпълнители като Максуел, Мери Джей Блайдж, Алиша Кийс, Инкогнито и др., ще има дори популярна песен на Майкъл Джексън. Всички аранжименти са на Вихрен Урумов.

Ще се включат мои ученици от “Студио 9” - по-големите Александра Атанасова и Деница Русева ще бъдат беквокалистки, ще се появи и една 9-годишна бъдеща звезда - Анастасия Попстефанова. Радвам се да споделя с тях сцената, за да усетят реалната атмосфера на един концерт.”

Музикалният салон на “Август в изкуството” е с вход свободен.

Фестивалът на визуалните изкуства „Август в изкуството“ се организира от фондация „Август в изкуството“. Партньори на Десетото издание на фестивала са Градска художествена галерия - Варна, Съюз на българските художници, Софийска градска художествена галерия, Национална галерия, Национална художествена академия. Частни колекции, партньори на фестивала са Колекция Галерия 8, Колекция Иван Ненков, Колекция Пламен Моневски, Колекция Живко Железов, Колекция Емил Николов, Колекция Ростислав Тодоров. Медийни партньори на фестивала са  БНР - Радио Варна, Портал Култура, Въпреки.com, Бюлетин на СБХ, ArtVarna.net.

Коментари

Новини Варна