IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Културен афиш
14:00 | 25 август 2023
Обновен: 01:09 | 1 май 2024

Във Варна: Покзават фотокнига, посветена на войнишката храна

На събитието в „РеБонкърс“ ще присъства авторът на изданието Матю Никол

По материала работи: Слав Велев
Във Варна: Покзават фотокнига, посветена на войнишката храна

Снимка: "РеБонкърс"

Фотокнига, посветена на войнишката храна, ще бъде представена днес във варненския културен център „РеБонкърс“, съобщават организаторите. На събитието ще присъства авторът на изданието Матю Никол. 

Книгата „Better food for our fighting men“ е номинирана за наградата Prix du Livre за 2023 г. на фестивалa „Les Rencontres d'Arles“ във Франция, допълват още от екипа на „РеБонкърс“. Тя описва основните съставки на типичното войнишко меню и проследява новите технологии, с помощта на които хранително-вкусовата промишленост го произвежда и доставя. По думите на организаторите много от нововъведенията, разработени от американската армия, намират приложения в цивилния живот и често попадат по рафтовете на магазините.

Представянето на книгата ще бъде придружено с поп-ъп изложба, чрез която посетителите ще могат да се почувстват като истински войници и да опитат лабораторна храна, предназначена за френската армия, която трябва да приготвят сами, информират още организаторите.

Коментари

Новини Варна