IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Културен афиш
17:00 | 1 декември 2023
Обновен: 00:06 | 29 април 2024

„Зимна приказка“ ще зарадва децата във Варна тази неделя

Входът за малчуганите до 7 години е безплатен

По материала работи: Слав Велев
„Зимна приказка“ ще зарадва децата във Варна тази неделя

Снимка: Община Варна

Концерт-спектакълът “Зимна приказка” ще зарадва малките деца на 3 декември, неделя, от 11 часа във Фестивалния и конгресен център – Варна.

В програмата ще участват талантливите ученици от музикалните и танцовите състави на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“. Водеща ще бъде позната на децата „госпожа Виола“. В нейната роля ще влезе Румяна Петрова, директор на Музикалното училище.

В програмата са включени класически шедьоври от Вивалди, Бетовен и Щраус. Ще се изпълняват и характерни танци от балета „Лешникотрошачката“ на Чайковски, превърнали се в емблема на зимните празници. Ще звучат коледни поп и джаз песни от цял свят. От българския музикален фолклор ще звучи „Стани Нине Господине“, „Вила мома дор три венци“. Включена е традиционната „Копаница“ за акордеонен ансамбъл и „Шопски танц“ в изпълнение на ансамбъл за български танци.

Децата от публиката отново ще седнат на музикалните килимчета на сцената и ще участват активно в сценичното действие. За тях „госпожа Виола“ е подготвила  музикални игри. А празничната атмосфера ще даде настроение на всички участници и гости за предстоящите коледни и новогодишни празници.

Билетите са по 5 лв. за възрастни и по 2 лв. - за деца от 7 до 18 години. Входът за децата до 7 години е безплатен. Билети могат да се закупят от сайта или от касата на Фестивалния комплекс.


Концертът е от поредицата „Варненско лято за деца“, част от образователния модул на ММФ "Варненско лято". Организатор е Община Варна със съдействието на НУИ „Добри Христов“.

Коментари

89g11g23g nlo ( преди 4 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна