IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Културен афиш
09:58 | 6 май 2024
Обновен: 09:45 | 19 май 2024

Два варненски музея с вход свободен за Гергьовден

От 11.00 ч. ще се проведе празничен концерт на представителния оркестър на ВМС

По материала работи: Слав Велев
Два варненски музея с вход свободен за Гергьовден

Снимка: Военноморски музей - Варна

Гергьовден - Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май ще бъде отбелязан и във Варна, информират от Министерство на отбраната.

В празничния ден от 9.30 ч. в района на Военноморска база-Варна ще се проведе тържествен ритуал по издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване на военните кораби.

От 11.00 ч. на площад „Антон Новак“ ще се проведе празничен концерт на представителния оркестър на Военноморските сили.

Националният военноисторически музей ще отбележи 6 май с вход свободен от 10.00 до 17.00 ч. за постоянната си хронологична и външна експозиция. Свободен ще е достъпът и до временните изложби „Армията във време на промени“, „Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“ и „Българската армия – 20 години част от НАТО“, посветена на 20-ата годишнина от членството на Република България в НАТО. Специалната празнична програма ще бъде открита в 11.30 часа с концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

С Ден на отворени врати Денят на храбростта и празник на Българската армия ще бъде отбелязан във варненските филиали на Националния военноисторически музей  – Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“. Входът там днес ще е от 10:00 до 18:00 часа (влизането ще е до 17:30 часа).

Коментари

Новини Варна