IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини
11:12 | 13 април 2024
Обновен: 06:21 | 30 април 2024

Започва ремонт на Дюлинския проход

Обновяват 34 километра между Старо Оряхово и Гюльовца

По материала работи: Петър Захариев
Започва ремонт на Дюлинския проход

Снимката е илюстративна

До 15 май ще започне ремонтът на 34 км от пътя през Дюлинския проход. Трасето, което ще се обновява, е между с. Старо Оряхово и с. Гюльовца. За участъка има издадено разрешение за строеж от 20 декември 2023 г., а пътят от години е в много лошо състояние, предаде БНТ.

Предвижда се строително-монтажните дейности да се извършват без спиране на движението. При необходимост от ограничаване на трафика като обходен маршрут ще се използва пътя Старо Оряхово – Бяла – Обзор – Ахелой – Бургас.

Проектът предвижда пълна реконструкция на участъка и ремонт на два моста над реките Двойница и Бала. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 540 дни, а стойността на договора е близо 84 милиона лева.

Предвижда се до края на юни да започне и ремонтът на отсечката от с. Гюльовца до кръстовището със Слънчев бряг – Бургас. Трасето е с дължина 31,5 км. При основния ремонт на пътя ще се обновят и 4 моста.

Инвестицията за обновяване на общо 65 километра от Дюлинския проход са в размер на над 167 милиона лева, като средствата са осигурени от републиканския бюджет. Отсечката свързва Варна и Бургас и е алтернативно трасе за преминаващите през проходите "Приморски" и "Айтоски" между двете области.

Коментари

Новини Варна