IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини
14:30 | 30 април 2024
Обновен: 18:27 | 17 май 2024

3000 адреса е посетила детската линейка във Варна за година

Линейката е оборудвана по най-високи стандарти

По материала работи: Десислава Михалева
varna24

Специализираната детска линейка във Варна е посетила 2894 адреса за малко над година от неййното даряване. Това е средно по около 7 адреса/случая на ден, обявиха от благотворителната организация "Аз вярвам и помагам", които стоят зад кампанията по закупуване на линейката.

Рекордните 26 тона капачки бяха събрани във Варна

Първата за Варна и чисто нова специализирана линейка бе официално представена на 16 февруари миналата година, припоня darik.bg. Тя е на стойност над 260 000 лв. и бе купена със средства от събрани капачки, множество организирани благотворителни базари, десетки хиляди събрани стотинки и хиляди левове дарени от семейства, фирми, организации и  продажба на продукти с кауза.

Санитарното превозно средство е оборудвано по най-високи стандарти и с най-модерните апаратури. Оборудването включва и специализиран неонатален японски инкубатор (кувьоз) от най-ново поколение, пригоден на специална транспортна количка в помощ на най-малките недоносени бебета. Линейката е изработена така, че да има възможност за приемане както на бебета и деца, така и на възрастни пациенти.

Коментари

Новини Варна