IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини
15:00 | 7 май 2024
Обновен: 11:41 | 19 май 2024

Има пропускателен режим за алея дамба Балчик

Изпълнението на режима в района на Двореца се възлага на наемателя на двата паркинга

По материала работи: Десислава Михалева
БНР

Във връзка с настъпването на активния туристически сезон и с оглед създаването на условия за сигурност и безопасно движение в приморската  част на Балчик със заповед на кмета на Община Балчик от началото на месеца до 30 септември е въведен попускателен режим на МПС за алея "Дамба" през КПП "Бяла къща" и  КПП "Тих кът" и за алея "Двореца".

Изпълнението на режима в района на Двореца се възлага на наемателя на двата паркинга, а в района на яхтеното пристанище се контролира от "Консорциум Марина- Балчик" АД.

Движението на автомобили, обслужващи търговските обекти и яхтеното пристанище, се позволява в разрешените за движение участъци на алеите от 08.00 до 11.00 часа. Забранява се движението на всички останали автомобили, включително и на такива на собственици /наематели/ на търговски обекти, гласи кметската заповед.

Престоят и паркирането на МПС на алеите след извършване на товаро-разтоварни дейности са строго забранени. Притежаването на пропуск дава право на влизане в определения часов интервал, но не и на паркиране на МПС на алеите. Престоят да се извършва в прилежащите уширения. Нарушителите да бъдат санкционирани от органите на КАТ, като входните карти се изземват, без за това да се дължи обезщетение, гласи кметската заповед.
Пропуски и технически средства за влизане на МПС през КПП за зареждане на търговските обекти се издава от Информационния център на ОбА и Туристически информационен център "Мелницата" след подаване на заявление, доказване на неотложна нужда от влизане (документ за собственост, договор за наем, пълномощно за дистрибуция), положителна резолюция от кмета на общината и плащане на такса от 100 лева.

Броят на издаваните пропуски ще бъде съобразен с възможностите за паркиране, като за гостите на хотели се разрешава еднократно пропускане. При сватбени тържества в района на "Двореца" през КПП "Тих кът" ще бъдат пропускани до два автомобила.

Достъпът за аварийни ситуации до всички обекти в близост до алея "Дамба" се осигурява през площад "К-н Г. Радков" и  КПП "Тих кът".

Нарушителите ще бъдат санкционирани от органите на РУ на МВР - Балчик, които се задължават да следят за стриктно спазване на определения в заповедта пропускателен режим и ред за паркиране.

Коментари

didier93 ( преди 1 седмица )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна