IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
11:37 | 9 февруари 2015
Обновен: 09:05 | 12 април 2024

Димитър Атанасов: Няма да има съкращение на работници на пристанище – Варна

Заплатите на работници също няма да бъдат намалени

По материала работи: Лиляна Трънкова
Димитър Атанасов: Няма да има съкращение на работници на пристанище – Варна

На „Пристанище Варна” няма да има съкращаване на работници, намаляване на заплатите, нито пък премахване на социалните придобивки на хората. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Димитър Атанасов, председател на Съвета на директорите на порта.

Той посочи, че няма нито едно решение в тази посока, а дори напротив. „Аз лично съм учуден, че имаше такъв протест. Не само, че няма да се намалява броя на хората, а дори напротив ще се увеличава”, каза още Атанасов. Той добави, че 1-во и 2-ро кейово място се използва и ще продължи да се ползва за спиране основно на пасажерските кораби. „Пасажерите носят доходи, както и на пристанището, така и на предприятието Пристанищна инфраструктура и никой няма да се лиши от тях.

Единственото, което ще направи пристанището е тази зона да бъде малко преподредена и почистена, за да бъде по-приветливо. Целта е когато дойдат чужденците, първият им досег с Варна да не бъде в този вид”, коментира още Атанасов. Той добави, че нито ще се отдава територията на когото и да било, нито пък ще се събарят огради. По думите му, целта е районът да стане по-приветлив и лятото ако няма товари да се отваря частта успоредна на вълнолома, за да могат хората да се разхождат.

Коментари

Новини Варна