IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Морски бизнес
10:30 | 7 март 2021
Обновен: 12:20 | 29 март 2024

Вижте как ще изглежда новият басейн във Военноморското училище (СНИМКИ)

В него ще се тренират водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия

По материала работи: Слав Велев
Вижте как ще изглежда новият басейн във Военноморското училище (СНИМКИ)

Снимки: Архитектурно студио REDOX

Проектантите на тренировъчния басейн във Висшето военноморското училище във Варна показаха как ще изглежда уникалното за страната ни съоръжение. Първа копка за изграждане на басейна бе направена в началото на седмицата, предаде Дарик

Инвестицията e в размер на 3,2 млн. лв., осигурени от Министерството на отбраната. Изграждат тренировъчен басейн във Военноморското училище.

Дълбоководният басейн за учебно-практически и тренировъчни цели ще бъде построен в двора на Морското училищ. Той ще бъде с дълбочина от 2.5 до 5 метра и ще дава възможност за отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и ще осигури подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия. 

Предвидено е в басейна да бъде изградено съоръжение за спускане на аварирал хеликоптер, което е необходимо за подготовката на пилотите от военноморските и военновъздушните сили. 

В басейна ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближащаваща се до условията в открито море.

Планът на училището предвижда и граждански достъп – за тренировки на отбори по синхронно плуване и водна топка.

Коментари

Новини Варна