IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Морски бизнес
13:20 | 14 юни 2021
Обновен: 00:17 | 19 април 2024

Дъждът спря издирването на черната кутия на падналия МиГ

В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели

По материала работи: Слав Велев
Дъждът спря издирването на черната кутия на падналия МиГ

Снимка: ВМС/АРХИВ

Прекратено е издирването на черната кутия на падналия в морето край Шабла боен самолет МиГ 29 заради лошите метеорологични условия, съобщават от ВМС.

През почивните дни продължиха действията по издирване. Освен корабите от ВМС, в издирвателната операция участваха с оборудване и екипи:

- институт по океанология към БАН с моторен кораб Номад, собственост на г-н Калин Радев;

- фирма ,,Хидроремонт“ ООД;

- моторен катер от фирма ,,Гео 2000“ ООД.

В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати се оказа, че не са части от катастрофиралия самолет.

Заради неблагоприятните хидрометеорологични условия в Черно море за търсене и последващо класифициране на откритите контакти от малките плавателни съдове в района на операция, на 13.06.2021 г. обследването се извършваше само от минен ловец Цибър. Поради по-нататъшното влошаване на времето, беше взето решение за временно прекъсване на изпълнението на задачата от 01:00 часа на 14.06.2021 г.

Продължава работата на щаба на ВМС по събиране и анализиране на всичката налична информация с цел прецизиране на най-вероятното място за откриване на черната кутия на самолета. Паралелно с това, тече и процеса по планиране на дълбоководна водолазна операция, ако се наложи провеждането на такава.

Коментари

знам ( преди 2 години )
теченио е преместило следите !щото е от севе на юг ! след Калиакра дето е 100-150 метра!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна