IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Морски бизнес
11:15 | 17 юли 2021
Обновен: 16:34 | 18 април 2024

Във Военноморски музей - Варна: Холограми и дигитализация на подводния свят в Черно море

В действие е дигитална карта на подводните обекти по българското крайбрежие

По материала работи: Слав Велев
Във Военноморски музей - Варна: Холограми и дигитализация на подводния свят в Черно море

Снимка: Военноморски музей - Варна

Посетителите Военноморския музей могат вече да надникнат към подводния свят по още един, атрактивен начин, съобщават от културната институция.

Преди ден бяха публично представени и вече са в действие дигитална карта на подводните обекти по българското крайбрежие на Черно море, а четири от археологическите находки – кораби от различни епохи, са тук с холограмните си изображения. Координацията и реализацията на дейностите за изработване на дигиталната карта и холограмните образи извършиха Българската асоциация за трансфер на технологии и иновации (БАТТИ) и техните партньори в международния проект Treasure, финансиран от ЕС.

В резултат на успешния финал на проекта можем самостоятелно да навигираме чрез монитора между исторически, археологически и природни обекти и да превърнем запознаването с морската история, което предлага музея, в запомнящо се преживяване.

Коментари

Новини Варна