IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Морски бизнес
13:15 | 17 юли 2021
Обновен: 17:16 | 18 април 2024

ВВМУ с нов учебен център по квантова комуникация

Лентата тържествено преряза министърът на отбраната Георги Панайотов

По материала работи: Слав Велев
ВВМУ с нов учебен център по квантова комуникация

Снимка: Аrmymedia.bg

Нов Център за компетентност “Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска” беше открит във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров", предаде аrmymedia.bg. В присъствието на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, лентата тържествено преряза министърът на отбраната Георги Панайотов.

Министърът на отбраната от служебното правителство бе посрещнат от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който му представи дейността, мисията и проектите, по които работи флотската Алма матер.

Центърът в Морско училище е част от обединен лабораторен комплекс от три интегрирани симулационни центъра на територията на София, Варна и Велико Търново, в който от научни екипи са създадени софтуер и роботизирани платформи, които да се използват в критична инфраструктура по вода, въздух и суша.

По време на посещението си, след като разгледа учебно-материалната база, министърът не скри, че е възхитен от дейностите и проектите, по които работи Морско училище. „Продължавайте все така“, пожела той на флотилен адмирал Медникаров и допълни, че е удивен от организацията и иновациите във флотската Алма матер

Коментари

Новини Варна