IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
15:30 | 30 септември 2021
Обновен: 08:36 | 28 март 2024

Екоминистърът дава Морска администрация на прокуратурата

Жалбата е за действията по разтоварването на заседналия кораб край Камен бряг

По материала работи: Слав Велев
Екоминистърът дава Морска администрация на прокуратурата

Снимка: Maritime.bg

Ще сезирам прокуратурата за престъпление срещу околната среда, заяви служебният екоминистър Асен Личев във връзка със заседналия кораб при Яйлата до Камен бряг, предаде БГНЕС.

Недопустимо е една страна-членка на ЕС да допусне кораб, който видимо отива към брега, видимо е натоварен с насипен карбамид, който не се допуска да бъде пренасят в насипно състояние от ЕС – да се блъсне в нашия бряг и да застраши нашата водна екосистема и да застрашите защитена зона Яйлата. Давам ги на прокуратурата за разследване, каза Личев, визирайки Морска администрация.

В сряда служебният министър на транспорта издаде заповед за освобождаване на досегашния изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация” капитан Живко Петров.

Министър Личев съобщи, че основният риск за околната среда е преодолян, защото е източено горивото – лек дизел.

Лекият дизел е класифициран като абсолютно силно токсичен.

Личев посочи, че оттук нататък служителите на МОСВ ще се грижат да не се уврежда околната среда, нито да се навреди на здравето на хорат

Коментари

Новини Варна