IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
14:30 | 7 октомври 2021
Обновен: 14:16 | 23 април 2024

Разтоварват карбамида от "Vera Su" в Балчик

Отправено е искане до корабособственика да предприеме мерки по връщане или подмяна на екипажа

По материала работи: Ставри Таргов
Разтоварват карбамида от "Vera Su" в Балчик

Снимка Радио Варна

Трите баржи, предоставени от Европейската агенция за морска безопасност (EMSA), ще бъдат подготвени за операцията по прехвърляне на товара на заседналия кораб „Вера Су“ при добра метеорологична обстановка.

Надуваемите платформи ще бъдат теглени на буксир до района на Камен бряг. Най-вероятно ще бъде направен опит карбамидът да бъде разтоварен в Балчик. Това каза Румен Николов, главен директор на главна дирекция "Аварийна безопасност".

Товарът ще бъде прехвърлен на по-близкото пристанище, за да се ускори процесът. Баржите ще бъдат използвани за пренасяне на намокрения азотен тор. Съдовете са специализирани за превоз на втечнен товар и могат да поберат около 100 кубика смеси, обясни Николов.

Отправено е искане до корабособственика да предприеме мерки по връщане или подмяна на екипажа, но ако не се получи отговор, ще бъде сформиран български, каза още Николов. Корабът е стабилен, посочи още той, цитиран от Радио Варна.

Коментари

Новини Варна