IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Морски бизнес
11:45 | 23 октомври 2021
Обновен: 11:19 | 29 март 2024

Разтовариха 800 тона тор от "Vera Su"

При благоприятно време акцията може да приключи до утре

По материала работи: Ставри Таргов
Разтовариха 800 тона тор от "Vera Su"

Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг кораб продължава. До този момент трите баржи са успели да разтоварят около 800 тона. С олекотяването на кораба е открита нова пробойна, предстои тя да бъде ремонтирана от водолаз.

Голямата баржа, с капацитет от 700 тона, също е в готовност.

12 часа е продължило тази нощ разтоварването с трите баржи от европейската агенция по морска безопасност на товара от кораба "Вера Су", който е втечнен.

При разтоварването на 800 тона от азотния тор обаче е открита нова пробойна и в момента водолазите правят подводен оглед, за да може да се разбере доколко е сериозна повредата.

Що се отнася до претоварването, то продължава и днес, тъй като времето е благоприятно, съобщиха от Морската администрация.

Още една баржа, която е с вместимост 700 тона, другите три са с по сто тона, вече е транспортирана в района, така че има надежда, ако доброто време продължи, целият товар да бъде разтоварен, както и сухото вещество, за което вече има готовност за разтоварване.

То директно ще замине за Варна, където ще бъде натоварено на вагони и операцията да приключи до утре сутринта, разбира се при най-благоприятна прогноза. Засега няма опасност за околната среда, съобщава Радио Варна.

Коментари

Новини Варна