IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
12:45 | 8 януари 2022
Обновен: 02:57 | 24 април 2024

Търсят с адвокати милионите, потънали във "Вера Су"

На 23 декември собственикът на кораба се е отказал от собствеността си върху плавателния съд

По материала работи: Слав Велев
Търсят с адвокати милионите, потънали във "Вера Су"

Милиони потънаха в драмата със заседналия край Камен бряг кораб „Вера Су”. Това заяви министърът на транспорта Николай Събев, цитиран от БНР.

Българската държава е наела адвокатска кантора, която да възстанови разходите, направени по време на операцията по изтеглянето на плавателния съд, добави той,

Събев напомни, че на 23 декември собственикът на кораба се е отказал от собствеността си върху плавателния съд и по този начин е снел отговорността си. По тази причина сега претенциите са към застрахователната организация. В момента корабът е на сух док във Варна.

Събев заяви, че до момента разходите, които е направила българската държава за спасението на кораба, са около 2,5 милиона, като било възможно и да са малко повече.

По думи на Събев случаят е разкрил празнина в родното законодателство. По тази причина екип начело със зам.-министър Владимир Върбанов се е заел с изготвянето на законодателни предложения в тази посока.

Министърът съобщи, че вече е проведена среща с председателя на парламентарната транспортна комисия, който се е ангажирал да придвижи максимално бързо текстовете до пленарната зала.

Коментари

Новини Варна