IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Морски бизнес
13:20 | 27 март 2022
Обновен: 15:02 | 29 март 2024

Корабът "Царевна", който е в Мариупол", е с пукнати стъкла и дупки по обкова

Налага се бърза евакуация на 17-те моряци, тъй като военните действия застрашават живота им

По материала работи: Ставри Таргов
Корабът "Царевна", който е в Мариупол", е с пукнати стъкла и дупки по обкова

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов призова правителството спешно да разговаря с украинската страна, за да бъдат изведени от Мариупол нашите блокирани моряци.

"Първо трябваше да се направят разговори, както с едната страна, така и с другата. Трябваше да се отиде до Киев и до Москва. Подчертавам, проблемът тук не е обаче в Русия", каза Костадинов на съвместен брифинг с роднините на моряците от кораба "Царевна", който от 21 февруари се намира в пристанището на Мариупол.

Налага се решение на проблема и бърза евакуация на 17-те моряци, тъй като военните действия застрашават живота им.

По думите на съпругата на един от моряците Катерина Димова корабът е вече с щети, от няколко дни има пукнати стъкла, както и дупки по обкова на кораба.

"Писахме множество писма до Външното министерство, до Министерството на транспорта. Други писаха и до президента. Една част от тези писма не получиха никакъв отговор, така че ние си оставаме, чакайки и надявайки се тези хора да оцелеят по някакво чудо", каза пред журналисти Димова.

Припомняме, че българският кораб „Царевна“, който е собственост на българската фирма „Шипман“ със седалище в град Варна, с екипаж от 19 български моряци на борда, е блокиран от 24 февруари на пристанището в украинския град Мариупол.

Руската страна като участник във военния конфликт в Украйна е съгласна да освободи българския кораб, за да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни, съобщава БНР.

Коментари

Lyubomir ( преди 1 година )
Какъв обков има един кораб!? Пийте си хапчетата, бе!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
радул ( преди 2 години )
не е обков а е ОБШИВКАдядо ти е подковавал магарето..... ..ама ти що не си седя на село??
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна