IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Морски бизнес
09:00 | 1 април 2022
Обновен: 05:57 | 29 март 2024

10 украински мини плават из Черно море. Русия ги преброи, къде ли са?

Украйна държи в свои пристанища 68 плавателни съда от различни държави

По материала работи: Ставри Таргов
10 украински мини плават из Черно море. Русия ги преброи, къде ли са?

Около 10 котвени мини, поставени от военноморските сили на Украйна, дрейфуват в Черно море, заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той каза, че една такава мина наскоро е била открита и обезвредена от Турция, а друга е била неутрализирана в румънски териториални води.

"Къде дрейфуват сега останалите украински мини, не може да знае никой", заяви Конашенков.

По думите му военноморските сили на Украйна са поставили около 420 котвени мини в Черно и Азовско море. Те са поставени между 25 февруари и 4 март и са с "остаряла конструкция тип ЯМ-1", предаде БТА.

Конашенков заяви, че Украйна държи в свои пристанища 68 плавателни съда от различни държави.

"Украинските власти в момента насила държат в пристанищата на градовете Черноморск, Одеса, Николаев и Южни 68 съда, принадлежащи на Турция, Китай, Швейцария, Гърция, Малта, Панама, Маршаловите острови, Сиера Леоне, Коморските острови, Белиз, Либерия, Каймановите острови, Дания, Сирия", каза той.

По думите му Русия ежедневно отваря "безопасни коридори" за излизане на чуждестранни плавателни съдове от териториалните води на Украйна, но екипажи от тези кораби са "заявили в радиокомуникации, че всякакво излизане на чуждестранни съдове от украинските пристанища е забранено от украинските власти под заплаха от незабавно потопяване", пише 24 часа.

Коментари

къде ли са? ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна