IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Морски бизнес
13:00 | 4 февруари 2023
Обновен: 04:46 | 14 май 2024

Полярният ни кораб акостира в Аржентина (ВИДЕО)

Качват изследователи и логистици по пътя им до Южния полюс

По материала работи: Слав Велев
Полярният ни кораб акостира в Аржентина (ВИДЕО)

Снимка и ВИДЕО: NOVA

С изпълнение химна на България беше посрещнат българския военнно-научноизследователски кораб “Св. Св. Кирил и Методий” на пристанището в Мар Дел Плата, Аржентина. Той беше изсвирен от военния духов оркестър “Гвардия Дел Мар”, предаде NOVA.

Мажоретки осигуриха истинско зрелище при посрещането на военното пристанище. Адмирал Боян Медникаров получи уверението на капитан Николай Данаилов, че мисията до Аржентина е изпълнена успешно. След като зареди с провизии и натовари българските полярници, корабът ни ще се отправи към остров Ливингстън. На него се качиха изследователи и логистици за да стигнат до Южния полюс. 

"Днес корабът получи допълнителна задача да осигури трансфер на испански изследователи от техните полярни бази до остров "Кинг Джордж". Това е допълваща задача, която показва ролята на кораба като транспортно средство и като платформа за научни изследвания", обясни адмирал Медникаров.

Коментари

Новини Варна