IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Морски бизнес
16:00 | 29 април 2023
Обновен: 20:22 | 4 май 2024

Кораб потъна в черноморски порт

Инцидентът с тласкач, плаващ под флага на Чехия, е станал днес в Констанца

По материала работи: Слав Велев
Кораб потъна в черноморски порт

Пристанище Констанца

Тласкач, плаващ под флага на Чехия, е потънал днес в румънското черноморско пристанище Констанца, след като се е сблъскал с конвой от баржи, който извършвал маневра.

Петимата членове на екипажа са извън опасност, уточни Румънската служба по корабоплаване. Инцидентът е станал в 5.35 часа тази сутрин.

"Тласкач, плаващ под флага на Чехия, е влязъл в сблъсък с конвой, който е извършвал маневра. След удара се е образувала дупка в левия борд на чешкия плавателен съд. Бяха изпратени три тласкача, за да окажат помощ, които използваха четири помпи за изпомпване на водата, но въпреки усилията в 7.10 часа авариралият тласкач потъна. Петимата членове на екипажа бяха спасени и са извън всякаква опасност", се посочва в съобщението.

Според цитирания източник няма следи от замърсяване, но като мярка за безопасност е поставена бариера срещу замърсяване и предстои районът да бъде обозначен.

Същевременно е издадено предупреждение към плавателните съдове за опасност за корабоплаването в зоната.

Администрацията на пристанище Констанца е започнало разследване, за да установи причините за инцидента.

Коментари

Новини Варна