IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Морски бизнес
14:00 | 13 януари 2024
Обновен: 22:38 | 27 април 2024

Наградиха военни и цивилни лица по повод 125 г. от създаването на щаба на ВМС (СНИМКИ)

Отличията са за постигнати отлични резултати и проявен висок професионализъм

По материала работи: Слав Велев
Наградиха военни и цивилни лица по повод 125 г. от създаването на щаба на ВМС (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

На церемония по повод 125 г. от създаването на щаба на ВМС се проведе награждаване на военнослужещи и цивилни лица за постигнати отлични резултати и проявен висок професионализъм. Беше направена и кратка историческа справка за първия началник на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Васил Хитров.

Кметът на Варна Благомир Коцев поздрави командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов по повод 125 от създаването на щаба. Коцев присъства и на официалната церемония за празника, която се проведе в сградата на флота. На нея присъстваха адмирали от запаса и резерва, командири на военни формирования, военнослужещи и цивилни служители. Сред официалните гости беше областният управител проф. Андрияна Андреева.

Управлението на флота е създадено на 13 януари 1899 г. с указ № 6 на княз Фердинанд за сливане на командването на дунавската флотилия и на морската част в едно – „Управление на Флота“.

Коментари

Новини Варна