IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Морски бизнес
11:53 | 26 януари 2016
Обновен: 05:57 | 4 май 2024

Нови лодки купува порта за детското ветроходство в града

Не се предвижда продажба на сградата на яхтклуб “Кап. Г. Георгиев”

По материала работи: Борис Проданов
Нови лодки купува порта за детското ветроходство в града

Нови ветроходни съдове ще закупи порта за нуждите на детското спортно ветроходство във Варна, след реализиране на продажба на стари плавателни съдове, собственост на държавното дружество.

 

Ще бъдат продадени 19 съда в недобро и незадоволително техническо състояние (предпоставка за инциденти на море), установено чрез експертна оценка, които до момента са използвани без регламентирано основание от сдружения с нестопанска цел.

 

Решението за продажбата на старите съдове и покупката на нови се базира на дългосрочната политика в подкрепа на спорта, която следва дружество, за което от порта са информирали през май миналата година.

 

Продажбата на плавателните съдове няма да окаже никакво влияние на ветроходните школи в града, тъй като на тях не се обучават деца от детските ветроходни класове.

 

Не предстои промяна на статута, отдаване под наем или продажба на сгради, част от терминал Варна – Изток (собственост порта), които до момента са ползвани за нуждите на спортни клубове.

Коментари

Новини Варна