IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
10:00 | 29 януари 2016
Обновен: 20:11 | 13 април 2024

Портът и ветроходците си подадоха ръка

Започва нова ера в отношенията между двете страни

По материала работи: Борис Проданов
Портът и ветроходците си подадоха ръка

Портът и яхт-клуб "Кап. Г. Георгиев" си подадоха ръка. Двете страни са решили до началото на сезона взаимоотношенията между тях да бъдат изчистени напълно и оформени в договор за сътрудничество. Това разкриха на пресконференция днес двете организации.


Портът бе представляван от изп.-директор Петър Сеферов и председателя на борда на директорите Димитър Атанасов. От страна на ветроходците на масата седнаха зам.-председателя Александър Калчев и секретаря на клуба Гергана Георгиева. Пристанището предоставя сградата на яхт клуба, като ще се коментира под каква форма. Най-вероятно срещу подходящ наем, който могат да си позволят спортистите. Ще се помага и финансово на ветроходците, като идеята е клубът да остане сред най-добрите в България. С приходите от търга, чийто резултати все още не са ясни, ще бъдат закупени нови лодки за състезателите.


Петър Сеферов благодари за конструктивните разговори през последните дни с представители на ЯК „Кап. Г.Георгиев“. Той е категоричен, че двете организации ще си сътрудничат и ще вървят в една посока. Само въпрос на време е да бъдат подредени в договор взаимоотношенията между двете страни и да настъпи спокойствие, което да даде възможност на ветроходните специалисти да хпостигат високи резултати.

 

Александър Калчев благодари на порта, на министерството на транспорта и на спортиния министър за участието в този казус и благоприятния изход от него. Каза също, че е хубаво да се помага и на другия варненски клуб „Черно море - Бриз“. "Само така в условията на конкуренция се ражда високото спортно майсторство", каза той.

Коментари

Новини Варна