IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
14:12 | 6 юни 2016
Обновен: 00:42 | 5 май 2024

Набират практиканти за корабите от “Тол Шипс”

За цялата регата са необходими средно по 50 евро на ден на човек или общо 1500 евро

По материала работи: Борис Проданов
Набират практиканти за корабите от “Тол Шипс”

Община Варна е домакин на регатата за учебни ветроходи “Тол Шипс 2016” която ще се проведе от 8 септември т.г. с начало в Констанца, Румъния, през руските пристанища Новоросийск и Сочи и ще завърши във Варна в дните от 1 – 4 февруари. Очакват се повече от 30 кораба и яхти да участват с екипажи общо около 2500 души. По-голямата част от екипажа на всеки кораб ще бъдат практиканти. Единственото условие е те да бъдат на възраст над 15 г. Не е необходимо да имат някаква специална подготовка. С пристъпването на палубата младежът ще премине щателна подготовка по лична безопасност и оцеляване на море, ще се запознае в детайли със стъкмяването на кораба и с реда на борда. От него ще се изисква да живее, общо около 30 дни, според режима на кораба, да носи вахта, да усвои работата на палубата и управлението на ветрилата, да участва в поддръжката, да работи в екип всред международен екипаж, да спазва дисциплината и да си изгради критерии за самодисциплина. Плаването ще бъде едно приключение за всички участващи практиканти. То ще включва и широки познания във ветроходството, но най-важните цели  надхвърлят всички очаквания. Обучението използва особените условия на плаване под ветрила в морето, за да помогне на младежите да научат повече за себе си, да разкрият скритите си сили и таланти и да осъзнаят цената на работа в екип.

 

За един практикант са необходими средно по 50 евро на ден или общо 1500 евро.

 

Набирането и осигуряването на необходимите финанси може да стане чрез собствени средства, с помощ от родители, от благодетели, организиране на дарителска кампания в училищата, читалища, институции и др.

 

Община Варна, домакин на регатата “Тол Шипс 2016”, ще съдейства със запознаване на желаещите, на училищните ръководства, на родителите и потенциалните спонсори с условията на плаване по целия маршрут от Констанца до Варна.

 

“Искрено се надяваме това да заинтригува вниманието на повече хора, разполагащи с възможности. Можем да ги уверим, че предоставените средства са инвестиция в бъдещето”, убедени са организаторите.

 

Всички желаещи да помогнат или да се качат лично на борда могат да почерпят допълнителна информация на телефон 0889 037565 или на сайта на събитието www.tallships.bg.

Коментари

Новини Варна