IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
16:41 | 12 септември 2016
Обновен: 15:54 | 5 май 2024

Ветроходите от „Тол шипс“ потеглиха към Новоросийск

Сред тях ще бъде и дългоочакваният „Хесросен”, който е кораб-сестра на „Мир”

По материала работи: Борис Проданов
Ветроходите от „Тол шипс“ потеглиха към Новоросийск

В първия етап на ветроходната регата „Тол Шипс”, която стартира, участват 11 кораба, в това число 6 ветрохода в клас „А”. Те ще преодоляват разстоянието от 391 морски мили от Констанца до Новоросийск. Там към участниците в регатата ще се присъединят още 15 ветрохода. Сред тях ще бъде и дългоочакваният „Хесросен”, който е кораб-сестра на „Мир”. 
 

 

До 19-ти септември корабите ще бъдат в пристанището в Новоросийск и хиляди посетители могат да ги наблюдават и да бъдат на борда на плавателните съдове. След това 26 ветрохода, както и всички останали желаещи плавателни съдове ще излязат в акваторитя на пристанището за парад на ветрилата, след което ще бъде даден стартът на втория етап към Сочи /200 морски мили/. Според правилата на провеждането на „Тол шипс“ по време на проявата има не само състезателни етапи, но и Cruise-in-Company, приятелски преходи. По време на тях няма състезание. Преходът от Новоросийск до Сочи ще бъде именно такъв. В руския град се очертават много спортни състезания и различни фестивали. Очаква се специален гост на регатата в Сочи ще е руският президент Владимир Путин, който е патрон на събитието там. 
 

 

На 25-ти септември ветроходите отново потеглят на път, към финала във Варна, като регатата завършва на 4 октомври. 

 

Още по темата "Калиакра" и "Роял Хелена" отплаваха за регатата "Тол шипс"

 


 

Коментари

Новини Варна