IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Морски бизнес
16:29 | 14 октомври 2016
Обновен: 19:25 | 28 април 2024

Морската общност трябва да реши съдбата на подводница "Слава"

Това заяви зам.-кметът на община Варна Коста Базитов

По материала работи: Пламен Янков
Морската общност трябва да реши съдбата на подводница "Слава"

Съдбата на подводница „Слава“ трябва да бъде решена от морската общност на Варна, заяви Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна. Общината е готова да съдейства за реализиране на решение, което обединява визиите на всички заинтересовани страни за бъдещето на подводницата. Това ще отвори възможности за провеждане на конкурси и за търсене на начини за финансиране.

 

Зам.-кметът вече е провел две срещи с представители на Българската морска камара, на ВМС, Военноморския музей, Морска администрация. Предстои такава да бъде проведена и след 15.11. Очакват се становища на всички, които които през годините са свързали своята лична и професионална  съдба с морето и се вълнуват от темата.

 

Подобна е позицията и относно изграждането на паметник на моряка. Общината приветства инициативата, но държи на обединена позиция на морската общност - по отношение на мястото и визията на паметника.

 

Четете още Още търсят място за музея-подводница във Варна

Коментари

Новини Варна