IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
13:12 | 3 ноември 2020
Обновен: 04:03 | 18 април 2024

Пациент с коронавирус почина пред болница във Варна

Струпване на линейки има пред Инфекциозна клиника, само един координира и разпределя пациентите за хоспитализация

По материала работи: Слав Велев
Пациент с коронавирус почина пред болница във Варна

Ситуацията с обслужването на пациенти с коронавирус и във Варна се усложнява. Вчера двата реанимационни екипа на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са чакали четири часа пред Инфекциозната клиника, тъй като там е имало струпване и на други линейки с пациенти. Преди седмица пациент с влошено състояние от COVID-19 е починал в линейката пред клиниката. Това съобщи пред Радио Варна д-р Иван Здравков, заместник- директор на Центъра. Наложило се е докато първият екип чака пациентът да бъде приет, да повикат и втори реанимационен екип на ЦСМП, каза още д-р Здравков.

Един от проблемите с коородинацията според д-р Здравков е, че има само един медик, който координира и разпределя пациентите за хоспитализация в здравните заведения. 

 

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с д-р Иван Здравков

Коментари

И ( преди 3 години )
Линейките не са оборудвани или лек. ги мързи да го използват. Така загубват хора.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
анонимен ( преди 3 години )
Пълна лъжа, че линейката чакала 4 часа. Четири, пет часа чакат пациентите който отидат сами пред клиниката. Линейката пристигна към 17,05 пет минути след нея пристигна и втората линейка и реаниматорите се прехвърлиха на момента в първата и се опитваха да спасят човека към 15 мин. цялата линейка се тресеше от работата лекаря който се бореше за пациента. АДМИРАЦИИ ЗА ЛЕКАРЯ ОТ ВТОРАТА ЛИНЕЙКА.Ние стояхме там до 18.20 и през това време придружителката на починалия пациент не можеше да вземе решен ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Пациент ( преди 3 години )
Ако си без линейка,може на паркинга им да починеш.Там където при табела че ако си пациент на Спешна медицина паркинга е безплатен,и ако не си я видял,паркингджиите им бързат да ти вземат 2лв на час.Без да ги интересува къде си бил.Два пъти ми се е случвало.В тази болница търгашлъка започва оща от паркинга или входа.Може да умираш,но е важно да ти оберат парите за престоя.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Новини Варна