IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Здраве
12:30 | 9 декември 2020
Обновен: 00:39 | 25 март 2024

Министър Ангелов: Мерките дават резултат

Расте броят на излекуваните от COVID-19, но и на починалите

По материала работи: Слав Велев
Министър Ангелов: Мерките дават резултат

Наблюдава се известно намаление на натиска в лечебните заведения, отчитаме известен резултат от мерките. Общо в лечебните заведения имаме 6839 човека, 514 са в интензивните структури”, докладва здравният министър проф. Костадин Ангелов пред премиера Бойко Борисов.

Прави изключително голямо впечатление бройката на излекуваните. Общо за една седмица са 16028 човека. Само за последните три дни са 8355 души, продължи Ангелов и го определи като рекорд по брой излекувани пациенти.

Това означава, че колегите в лечебните заведения се справят все по-успешно с лечение на болните от COVID-19, допълни министърът.

По отношение на ваксинациите, изпълнението на плана върви по график. Утре, четвъртък, отново ще се проведе среща с шестте директори на РЗИ-тата, отговорни за районите в страната. Списъците с медиците от първа линия, които ще попаднат в обхваната на първите ваксини се изготвят.

 

Теоретично очакваме първата пратка с ваксини тя да дойде в началото на месец януари 2021 г. До 29 декември тази година Европейската агенция по лекарствата трябва да даде своето становище, на чиято база ЕК да вземе разрешение за издаването на разрешително за ваксината, отчете още Ангелов пред членовете на кабинета и премиера.

Коментари

Новини Варна