IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Здраве
09:00 | 6 март 2021
Обновен: 14:04 | 27 март 2024

Болницата в Шумен изнемогва, праща пациенти в Търговище

Коронавирусът отново превзе цялата страна

По материала работи: Слав Велев
Болницата в Шумен изнемогва, праща пациенти в Търговище

Още в началото на седмицата Шуменската болница се препълни с пациенти със симптоми на COVID-19. Хората, за които няма легла, се насочват към Търговище, където епидемичната обстановка, поне засега е по-спокойна. След като пред януари в болницата в областния град пациентите с коронавирус бяха задържани около 100 през последните две седмици броят им значително нарасна.

„В момента в болницата ни има около 200 пациенти, лекуващи се от COVID-19. Това е бройка, съизмерима с тази в „Пирогов”. Но за разлика от софийските болници, в нашата работи значително по-малко персонал”. Това заяви в ефира на „Събуди се” директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов, предаде Нова ТВ.

По думите му спирането на плановия прием за една седмица ще облекчи леко натиска върху здравното заведение. Но МБАЛ-Шумен е единствената болница, която има родилно отделение, спешно отделение и поливалентна хирургия – отделения уникални за областта. „Това, че ще спрем плановия прием донякъде помага, но не сме сигурни, че ще можем да освободим персонал”, посочи той.

„В момента имаме жена на 38-годишна възраст, която е в много тежко състояние и дете на около 2 години, което се нуждае от кислород”, заяви д-р Костов.

Повече гледайте във видеото

 

Коментари

Новини Варна