IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Здраве
13:00 | 14 март 2021
Обновен: 11:23 | 27 март 2024

AstraZeneca се защити: Нмяма риск от белодробна тромбемболия

Компанията разпространи официална позиция по темата

По материала работи: Слав Велев
AstraZeneca се защити: Нмяма риск от белодробна тромбемболия

Ваксината срещу COVID-19 не показва повишен риск от белодробна тромбемболия. Това се казва в позиция на компанията AstraZeneca, изпратена до NOVA. От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози по целия свят.

Според тях случаите на такива реакции не са повече, отколкото при неваксинирани хора. Анализът на данните за безопасност на препарата продължава и от AstraZeneca се ангажират да информират обществото незабавно.

„Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 млн. дози от ваксината срещу COVID-19, не показва  повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения”, пишат от компанията. 

„Съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-AstraZeneca не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население”, казват още от AstraZeneca. 

„В клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия. Внимателният преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава”, съобщават от компанията. 

 

Коментари

Новини Варна