IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
12:15 | 24 април 2021
Обновен: 21:57 | 6 май 2024

Ветеран от Втората световна война пребори COVID във ВМА

98 годишният Кирил Стоянов изкарал вируса средно тежко

По материала работи: Слав Велев
Ветеран от Втората световна война пребори COVID във ВМА

98-годишният Кирил Стоянов/Снимка: ВМА

98-годишният Кирил Стоянов успя да пребори коронавируса, след като прекара две седмици под грижите на екипа на Клиниката по пулмология и фтизиатрия във ВМА, съобщиха от лечебното заведение.

Той е изкарал Ковид-19 средно тежко, като е преминал през различни симптоми – дихателна недостатъчност, белодробно засягане и сърдечно-съдови проблеми.

"Войната – видима или не, е ужасна работа“, каза на излизане от Ковид зоната мъжът, който е капитан от запаса и ветеран от Втората световна война.

"15 дни аз прекарах сред един екип с много висок интелект, благодаря ви за вниманието и грижите – и за мен, и за близките ми. През годините ВМА се грижи не само за мен, но и за цялото ми семейство, а сегашният й началник – генерал Венцислав Мутафчийски, ме е оперирал от херния преди много години. Благодаря ви, млади хора, за всички грижи. Пожелавам ви много успехи и да достигнете сияйните върхове на науката, където има място само за най-упоритите и най-борбени, каквито сте и вие, споделя развълнувано Кирил преди да се раздели с "ангелите в бяло”, каза на медиците Стоянов.

Според него случващото се в момента в световен мащаб с разпространението на коронавирусната инфекция е огромна възможност за развитие на науката и не бива да се изпуска.

 

Коментари

Новини Варна