IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Здраве
16:20 | 22 юни 2021
Обновен: 15:25 | 16 април 2024

Лоши новини от Израел: Нови случаи на COVID въпреки ваксинацията

Около три четвърти от ирзаелтяните са имунизирани

По материала работи: Слав Велев
Лоши новини от Израел: Нови случаи на COVID въпреки ваксинацията

Около три четвърти от гражданите на Израел в допустимите възрастови групи вече са ваксинирани с препарата на Pfizer-BioNTech. В тях, обаче попадат само 2-4% от децата на възраст между 12 и 15 години, които от този месец също може да бъдат ваксинирани, сочат данни на здравното министерство.

В две училища са обявени огнища на заразяване със 125 случая, като за главен виновник е посочен по-заразният вариант Делта. Двама от най-големите доставчици на здравни услуги в Израел твърдят, че това е довело до рязко увеличаване на заявките за ваксиниране на деца на възраст 12-15 години, съобщава Ройтерс, предаде БНР.

Министерството на здравеопазването препоръча на 12-15-годишните да се ваксинират и сега полага усилия, за да накара родителите да доведат децата си за ваксиниране.

Някои родители, обаче, не бързат и не смятат, че трябва да ваксинират децата си, въпреки че самите те са получили и двете дози.

„Ако можем да го контролираме, без да ваксинираме децата, предпочитаме този вариант“, каза той Елдад Аскоф – баща на 13-годишно дете. Той сподели, че не смята ситуацията в Израел за тревожна и засега ще се въздържи от разрешение и синът му да бъде ваксиниран.

  

Коментари

Новини Варна