IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
11:00 | 4 юли 2021
Обновен: 07:58 | 28 април 2024

Ново 20: Преболедувалите К-19 били с по-силен имунитет от ваксинираните

При прекарали заболяването е установен стабилен имунитет над 12 месеца след заразяване

По материала работи: Слав Велев
Ново 20: Преболедувалите К-19 били с по-силен имунитет от ваксинираните

Кадър: bTV

Хората, преболедували COVID - 19, имат по-силен и по-траен имунитет от ваксинираните. Това обяви проф. д-р Тодор Кантарджиев, който беше гост на тв Европа тази сутрин, предаде "Стандарт".

Проф. Кантарджиев, дългогодишен шеф на Националния център по заразни и паразитни болести, а сега - председател на Асоциация по микробиология, се позова на изследвания в Испания, според които при преболедувалите е установен стабилен имунитет над 12 месеца.

Ваксинирайте децата над 12 години, особено с хронични и сърдечно съдови заболявания,  ваксината е безвредна, препоръча проф. Кантарджиев и се позова на опита на Израел, където това се прави. 

Той припомни, че в повечето държави е регистриран ръст на заболели, след като се появи индийският щам делта. В Русия увеличението на случаи са с 31 % всяка седмица. За разлика от Русия във Франция и Полша няма такива случаи.

Бившият директор на Центъра счита, че е хубаво през лятото психически да си почиваме от умората, натрупана от извънредните мерки, но да бъдем предпазливи.

В Пловдив започнаха да се закриват COVID- отделения в болниците. Запазва се лечението на заразените от коронавирус в Клиника по инфекциозни болести. Общо в страната през последното денонощие са регистрирани 51 случаи, което прави 0,5 %.

Коментари

kdimitrova ( преди 2 години )
АМИ НАРОДА ЗАТОВА НЕ ИСКА ДА ГО БОЦКАТЕ С "НЕИЗВЕСТНО" КАКВО !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна