IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Здраве
11:00 | 17 октомври 2021
Обновен: 13:13 | 24 април 2024

Младите психясаха от COVID: Все повече търсят помощ

Избягвайте новините, съветват психолози

По материала работи: Слав Велев
Младите психясаха от COVID: Все повече търсят помощ

Увеличава се броят на младите хора, които търсят подкрепа от психолог заради продължаващата ситуация с разпространението на коронавируса, заяви за БНР психологът Биляна Караджова от Контактния център на БЧК.

По думите й експертите отчитат задълбочаване на тревожността заради разнопосочна информация.

"Препоръките, които даваме към хората, е да ограничават информационните потоци и да се доверяват наистина на тези, които идват от институциите, в смисъл, ако четат от интернет, то да бъдат от официалните сайтове на институциите. Когато са неспокойни, изпитват тревожност или ги обхваща страх повече от нормалното за човек. Достатъчно е веднъж на ден, ако толкова много държи, да бъде информиран да чуе новини и толкова, не и да се потапя и заживява в тях", коментира Караджова.

Всеки делничен ден на  безплатния национален телефонен номер 0800 11 466 от 10 до 17 часа, който има нужда и се чувства депресиран от ситуацията около пандемията  може да поговори с психолог. В Контактния център работят 13 експерта.

Коментари

Новини Варна