IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Здраве
09:00 | 17 март 2022
Обновен: 11:52 | 25 април 2024

Нов и неизвестен корона щам плъзна в Израел. Ето какви са симптомите му

Епидемиологичната обстановка се влошава в редица държави

По материала работи: Слав Велев
Нов и неизвестен корона щам плъзна в Израел. Ето какви са симптомите му

Израелското министерство на здравеопазването съобщи, че е открило два случая на неидентифициран вариант на новия коронавирус, които комбинират подвариантите ВА.1 и BA.2, съобщи АФП.

"Този вариант още не е познат по света и двата случая са открити благодарение на Пи Си Ар тестове на летище "Бен Гурион" при влизане в "Израел" - пише в комюнике на министерството. - Двамата са били с леки симптоми - треска, главоболие, мускулни болки, но не са им били необходими специални медицински грижи".

За ръководителя на стратегията срещу COVID-19 на израелското правителство Салман Зарка "явлението с комбинираните варианти е добре известно" и на този етап няма безпокойство, че новият вариант може да доведе до тежки случаи.

Епидемиологичната обстановка се влошава в редица държави заради разпространението на подварианта ВА.2, който е особено заразен. В края на февруари Световната здравна организация заяви, че BA.2 не предизвиква по-тежки симптоми от BA.1.

Коментари

go6o ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна