IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Здраве
14:30 | 27 април 2022
Обновен: 10:21 | 23 април 2024

4 дни яли, пили! Как да се детоксикираме след велико преяждане?

Спанакът е с ниско съдържание на калории, но е богат на витамини

По материала работи: Слав Велев
4 дни яли, пили! Как да се детоксикираме след велико преяждане?

Великденските празници, както коледните и Гергьовден, преминават в срещи с любими хора и обилно хранене. Пролетта е сезонът на детокса, а след няколко дни, в които сме си позволили консумация на повече алкохол, тестени и захарни изделия, мезета, тялото ни има нужда да се детоксикира и разтовари от излишните течности. Това можем да постигнем, включвайки в менюто си повече от определени видове храни.

Джинджифил

Джинджифилът съдържа много антиоксиданти, които могат да подпомогнат храносмилането, спомагат за намаляване на подуването и газовете в корема. Също така, консумацията му под формата на чай, допринася и за елиминирането на задържаните излишни течности в организма.

Броколи

Броколите са идеалното допълнение към менюто ни, след като великденските празници отминат. Вкусните зеленчуци са богати на фибри, имат малко калории и подпомагат ускоряване на естествената детоксикация на тялото. Броколите имат много антиоксидантни свойства, благодарение на които тялото ни е по-защитено от вредни токсини. Също така ни осигуряват фитонутриенти, които помагат за стимулиране на естествения процес на детоксикация на тялото.

Грейпфрут

Грейпфрутът е суперхрана за детокс на тялото. Сочният плод ни осигурява важните витамини А, С и В1, както и пантотенова киселина, фибри, калий и биотин. Учени смятат, че ензимите, открити в грейпфрута, могат също да помогнат в разграждането на мазнините в тялото, за да ускорят загубата на тегло. Не на последно място е и подходяща храна за елиминиране на токсините след великденското обилно хапване, припомня az-jenata.bg.

Червено цвекло

Червеното цвекло също има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Консумацията му ни помага да отървем организма си от натрупаните токсини. Червеното цвекло е богато на магнезий, желязо и витамин С, което го прави полезна храна за детоксикация.

Авокадо

Авокадото е богато на есенциални мастни киселини. Консумацията му се препоръчва, когато искаме да свалим излишни килограми или да се храним по-здравословно. Смята се също, че хранителните вещества в него могат да помогнат за понижаване на холестерола и детоксикацията на черния дроб.

Спанак

Спанакът е с ниско съдържание на калории, но е богат на витамини А, С, Е и К, както и на тиамин, фолиева киселина, калций, желязо и магнезий. Вкусна и лека храна, с която можем да разтоварим организма си след преяждане.

Аспержи

Аспержите съдържат глутатион, който е добре познат антиоксидант, насърчаващ детоксикацията на организма. Вкусните зеленчуци са богат източник на фибри, фолиева киселина, желязо и витамини А, С, Е и К. Според някои западни изследвания, консумацията им помага за баланса на високо кръвно налягане, както и за прочистване на бъбреците и пикочния мехур.

Още новини свързани със здравето ще намерите на az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна