IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Здраве
12:45 | 29 август 2022
Обновен: 05:57 | 19 април 2024

Вино, бира, водка... Как ни влияят различните видове алкохол? Вижте!

Някои могат да ви направят по-спокойни, други - нервни

По материала работи: Слав Велев
Вино, бира, водка... Как ни влияят различните видове алкохол? Вижте!

Снимка: iStock

Пиенето на алкохол е вредно, когато се превърне в навик, но пък може да бъде релаксиращо удоволствие, ако се приема с мярка и в добра компания. Алкохолът има въздействие върху поведението и процесите в организма, така че е добре да пиете малко и конкретни питиета, знаейки как влияят на настроението ви.

Червеното вино и бирата могат да ви направят по-спокойни

Анкетираните са били най-склонни да съобщят, че се чувстват спокойни (52,8%), когато пият червено вино; въпреки че почти половината от анкетираните също са признали, че се чувстват спокойни, когато пият бира.

Червеното вино е избрано за най-вероятния вид алкохол, който прави човек уморен или летаргичен, като 60% от анкетираните съобщили за сънливост след няколко чаши.

Спиртните напитки могат да ви дадат енергия и увереност

Над половината от анкетираните във всички страни свързали пиенето на спиртни напитки с емоции на енергия и увереност, като младите хора са били най-податливи на тези емоции след няколко чаши.

Повече по темата четете в Tialoto.bg 

Коментари

Новини Варна