IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
10:45 | 20 октомври 2022
Обновен: 11:28 | 18 април 2024

ЕМА препоръчва две дози ваксина срещу COVID-19 за бебета

Ваксинираните могат да почувстват умора, липса на апетит или да получат обрив

По материала работи: Слав Велев
ЕМА препоръчва две дози ваксина срещу COVID-19 за бебета

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) е препоръчала одобряването на две ваксини срещу Ковид-19 за бебета от 6-месечна възраст нагоре, предаде ДПА.

Ваксините, произведени от "Pfizer/BioNTech" и "Moderna", могат да защитават бебета от коронавируса, посочи ЕМА.И двете ваксини вече са одобрени за употреба при възрастни и деца на 5 и 6 години. Дозите за бебета ще са значително по-малки.

Следващата стъпка в процеса ще е одобрение на ваксините за бебета от Европейската комисия, но тя е смятана за формалност.

След това европейските правителства ще решат дали да се предлага имунизиране на бебета. ЕМА твърди, че проучванията показват, че дори и много малки дози може да предпазят бебета и малки деца от коронавируса, предаде БТА.

След поставянето на инжекцията ваксинираният може да чувства умора, липса на апетит, да получи обрив или болка на мястото на убождането, посочи ЕМА и отбеляза, че обикновено те са в много лека форма и продължават само няколко дни. 

Коментари

Новини Варна