IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Здраве
11:00 | 10 януари 2023
Обновен: 07:22 | 30 април 2024

МОН мънка за грипна ваканция, но пък били готови за… онлайн обучение

Ресорният министър е категоричен, че към момента все още няма изискване на здравните власти за неприсъствен учебен процес

По материала работи: Ставри Таргов
МОН мънка за грипна ваканция, но пък били готови за… онлайн обучение

Към момента здравните власти все още не са изискали от Министерството на образованието предприемане на действия за осигуряване на неприсъствено обучение във връзка с повишената грипна заболеваемост.

Това съобщи служебният просветен министър проф. Сашо Пенов по повод настояването на училищни директори за обявяване на грипна ваканция при повишен брой заболели от грип ученици.

От дни училищни директори настояват при достигане на 30% отсъствие на ученици в дадена област там да се премине към грипна ваканция, а не към онлайн обучение, и след това пропуснатият материал да бъде наваксан. Ресорният министър обаче е категоричен, че към момента все още няма изискване на здравните власти за неприсъствен учебен процес:

„Към момента нямаме официален акт на органите на Министерството на здравеопазването, който да изисква от нас предприемане на действия, свързани с евентуално неприсъствено обучение в училищата с оглед епидемичната ситуация по повод очакващия се евентуален грип“.

Ако здравното министерство все пак изиска от образователното да бъдат предприети мерки за неприсъствено обучение „ние своевременно ще се организираме така, че да не бъдат нито родителите, нито децата, нито учителите и директорите изненадани от това как ще протече учебният процес“.

Министър Пенов припомни основната цел, която се преследва: „Да бъде ограничена до минимум възможността за неприсъствено обучение“, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна