IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
14:20 | 20 февруари 2024
Обновен: 21:02 | 29 април 2024

Осигуриха достъп до повече профилактични прегледи и до процедури без влизане в болница за пациентите

Това е заложено в подписания анекс към НРД за медицински дейности

По материала работи: Ставри Таргов
Осигуриха достъп до повече профилактични прегледи и до процедури без влизане в болница за пациентите

Достъп до повече профилактични прегледи и до процедури без влизане в болница за пациентите - това е заложено в анекса към Националния рамков договор за медицински дейности, който беше подписан от Надзорния съвет на Здравната каса и Българския лекарски съюз в присъствието на здравния министър.

Подписан беше и анекс към рамковия договор за дентални дейности, по силата на който ще се намали доплащането от пациентите за изработване на протези.

"Извънболнична помощ, улесняване на гражданите за получаване на медицински грижи, изследвания и диагностика и подкрепяне на тежката медицина в големите болници, които практически изнасят на гърба си тежестта на болничната помощ.

Има един нов елемент. Прегледите ги направихме изцяло покрити от националната здравноосигурителна каса или както медиите обичат да казват - безплатни.

Денталната помощ е осигурена спрямо тези пакети, които са в момента, както за здравноосигурени до 18 години, така и здравноосигурени над 18 години", заявиха след подписването председателите на Лекарския съюз и на Зъболекарския съюз д-р Иван Маджаров и д-р Николай Шарков, предава БНР.

Коментари

Новини Варна