IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избори 2021
21:50 | 11 юли 2021
Обновен: 05:06 | 10 април 2024

Нинова: Очаквахме повече

Остака няма да има, заяви лидерът на социалистите

По материала работи: Слав Велев
Нинова: Очаквахме повече

Кадър: БНТ

Безпрецедентно ниска активност за пръв път, откакто се правят парламентарни избори в България. Освен лятото, времето за почивка, има и други обективни причини за това, каза Корнелия Нинова на брифинг след излизането на първите прогнозни резултати, предаде БНТ.

БСП препотвърждава резултата от април, на базата на активната кампания която направихме, очаквахме повече. Но не ни стигна времето между миналите и тези избори, за да постигнем това. Ще продължим по този път, обединение в лявото пространство, търсене на лявата алтернатива и представянето й пред обществото - категорична беше Нинова.

Според нея не е имало истински политически дебат в кампанията.

"ГЕРБ воюваха със служебния кабинет, "Има такъв народ" мълчаха. Нямаше дебат по програми, по идеи, за да могат хората спокойно да оценят програмите на партиите и да преценят. Може би това е и наказателен вот към всички политически партии затова, че за три месеца два пъти предизвикваме парламентарни избори. Но най-сериозният извод за нас не само като политици и държавници, е че започва следващият парламент с много ниска легитимност", каза още Нинова.

Според нея това е притеснително за държавността, за институциите, за демокрацията.

"Няма сериозна промяна от миналите избори, дори да има леки размествания, не се състоя протестната вълна и отново сме в изходна точка. Защо трябваше да се стига дотук? Т. нар. партии на протеста отново нямат мнозинство да съставят правителство и този път, наистина ако искат да има правителство, ще има се наложи да водят диалог с някоя от останалите партии", допълни Нинова.

Тя уточни, че за БСП категорично трябва да има редовно правителство, което да започне дълбоките и истинските промени, но и да започне решаване на належащите въпроси.

ВИДЕО

Коментари

Новини Варна